תפריט צרו קשר

איך להכין ברד (גרניטה) בבית בקלות

ישנם הרבה מדריכים באינטרנט שמסבירים איך להכין ברד אבל למען האמת קראנו את חלקם וגילינו שהם לא כל כך מדויקים או ברורים. לכן החלטנו להכין עבורכם מדריך איך להכין ברד בבית באמצעות חומרים וכלים שיש לכל אחד בבית. המתכון מבוסס על פי המדריך הזה באנגלית.

קודם כל, אם לא ידעתם, הברד הוא שם ישראלי שניתן למאכל מפורסם שנקרא 'גרניטה'. מדובר במאכל איטלקי שעשוי בדרך כלל ממיצי פירות, קפה או יין מעורבבים עם סירופ סוכר. הברד הישראלי הוא מאוד דומה לזה רק שהוא קצת שונה. בואו נתחיל בהסבר.

ברד גרניטה

החומרים

קחו בחשבון שהכנת הברד היא תהליך שונה בכל פעם בהתאם לטעם שאתם רוצים לקבל ובהתאם לחומרים בהם אתם משתמשים, אבל את הבסיס אתם תבינו.

הנוסחה שאנחנו פועלים על פיה היא כזאת:

  • חצי קילו של פירות טריים חתוכים
  • חצי כוס או כוס שלמה של מים
  • רבע עד 3 רבעי כוס סוכר גס \ גרגירי

אופן ההכנה

שפכו את כל החומרים לתוך סיר על אש בינונית (חוץ מהמים, שפכו רק חצי מהם ואז הוסיפו בהדרגה עוד ועוד). בשלו וערבבו מדי פעם עד שכל הפירות הפכו למעין עיסה גסה. (משהו כמו 15 דקות)

לאחר שהורדתם מהאש אתם כיולים להוסיף עוד כל מיני טעמים כמו מיץ לימון כפית תמצית וניל וכו'… לפי הטעם שלכם.

איך הופכים את זה לברד?

עד עכשיו יש לכם את הטעם המוכר של ברד מיוחד, כזה שמוכרים בחנויות השייקים, אבל איך הופכים את זה למרקם של ברד? פעלו לפי ההוראות.

  1. תנו לעיסה להישאר בטמפרטורת החדר למשך זמן מה
  2. שפכו את העיסה לתוך קערה שטוחה כמה שיותר כדי שהיא תקפא כמה שיותר מהר
  3. הכניסו למקפיא
  4. אחרי חצי שעה הוציאו ושברו את הקרח באמצעות כלי או מזלג או משהו…
  5. עשו זאת לאחר כמה דקות עוד פעם ועם הניסיון אתם תבינו מתי להפסיק, איך להכות וכו'…

זהו, אפשר להגיש!

אם אתם זקוקים למכונת ברד לאירוע שלכם, אל תהססו ליצור איתנו קשר.

מאמרים נוספים